تاریخ انتشار: ۰۳:۲۲ - ۱۳ فروردين ۱۴۰۴
رویداد ۲۴ گزارش می‌دهد:

غایبان غائله حجاب بهارستان | از کنایه‌های جبرائیلی و طالبی دارستانی و ثابتی تا سکوت آقاتهرانی

علیرغم این که برخی نمایندگان و چهره‌های سیاسی که بعضا در بعضی نهاد‌ها مسئولیت‌هایی نیز داشتند تلویحا یا صراحتا از تجمع مقابل مجلس در مطالبه ابلاغ قانون حجاب و عفاف حمایت می‌کردند، بعد از جمع آوری این غائله از مقابل ساختمان مجلس در بهارستان این گروه به دو دسته تقسیم شدند؛ گروه نخست در توئیتر و فضای مجازی خط و نشان میکشد و گروه دیگر سکوت کامل را برگزیده است

غایبان قائله حجاب بهارستان | از کنایه‌های جبرائیلی و طالبی دارستانی و ثابتی تا سکوت آقاتهرانی

رویداد ۲۴| روح انگیز درّی: داستان تجمع بهارستان در مطالبه ابلاغ قانون حجاب و مقابله با دولت و شورای عالی امنیت ملی به سکانس پایانی رسید. داستانی که بازیگران محدودی در مقابل مجلس داشت؛ چهره‌های ناآشنا که بعضا در تجمعات دیگر هم دیده می‌شدند یا حاضرانی تازه نفس که ماراتن خود را از مقابل ساختمان مجلس در بهارستان آغاز کردند.

بازیگران این سناریو و چهره‌هایی که بخشی از اصحاب ایتا در ماجرای قانون حجاب بودند، حالا از مقابل ساختمان مجلس جمع شدند؛ با ورود نیروی انتظامی و با سکانس و صحنه‌هایی از درگیری. با این وجود هیچ خبری از کارگردان‌های این سناریو نیست

در طی نزدیک به ۵۰ روز حضور این افراد به عنوان تجمع امت حزب الله در مقابل ساختمان مجلس با حضور یا اعلام حمایت چهره‌های مختلفی همراه بود. آن هم در شرایطی که هم مجلس و هم فرمانداری تهران تحصن را «غیرقانونی» و فاقد مجوز اعلام کرده بود. حالا، اما به نظر می‌رسد هیچ خبر و واکنش خاصی از این افراد نه دیده می‌شود و نه شنیده.

رسانه‌های اصولگرا از تسنیم تا رجانیوز که تا دیروز بر طبل اختیاران قانون شورای امنیت ملی می‌کوبیدند و مطالبه امت حزب الله را برخواسته از دغدغه‌های دینی و به حق عنوان می‌کردند حالا در سکوت به پوشش اخبار ایام نوروز مشغول هستند و بعضا حتی خبر جمع آوری این افراد را نیز بازنشر ندادند. اگرچه اکانت‌های غیررسمی و صفحات مجازی لشکر سایبری جریان‌های پشت پرده این ماجرا به شدت با بازنشر تصاویری از صورت خونین زنانی که در این تجمع مورد ضرب و شتم قرار گرفتند سعی در ارائه تصویری از مظلومیت این جریان داشتند؛ تصاویری که البته با انتشار فیلم اصلی ناجا مشخص شد سناریویی در دل سناریویی دیگر است.

کامران غضنفری، نماینده مجلس دوازدهم و عضو جبهه پایداری در اسفندماه سال گذشته اعلام کرده بود که این تحصن در اعتراض به تعلل قالیباف در ابلاغ قانون شکل گرفت و معترضان معتقد بودند که عدم اجرای قانون به معنای تشویق «بی‌حجابی و بی‌عفتی» در جامعه است.

بر اساس شنیده‌های رویداد ۲۴ بعد از نماز عید فطر جمعیتی که برخی از متحصنین مقابل مجلس نیز در آن حضور داشتند، شعار‌هایی تندتر از سابق علیه محمدباقر قالیباف مطرح کردند. ساعاتی بعد با ورود فراجا برای جمع آوری این گروه، فیلم‌های کوتاهی از تهدید قالیباف توسط افراد حاضر در تجمع و حامیان آن‌ها نیز منتشر شد.

اکثریت حاضران در این تجمع بانوان بودند و دو چهره خانم نیز از این تشکل حمایت کردند؛ زهره سادات لاجوردی نماینده مجلس دوازدهم از پیگیری برای ابلاغ قانون حجاب حمایت کرده و انتقاد خود را از تعلل در ابلاغ این قانون بیان کرده بود و مهم‌تر از مهری طالبی دارستانی بود.

خط و نشان‌های طالبی دارستانی و حمید رسایی و کنایه‌های جبرائیلی

فراخوان اولیه برای این تجمع توسط مهری طالبی‌دارستانی، از فعالان حوزه امر به معروف و نهی از منکر و از مسئولان سابق ستاد امر به معروف، در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. وی که پیشتر با طرح "کلینیک طرح بی‌حجابی" شناخته می‌شد، از مردم برای حضور در تجمع در روز سه‌شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۳، از ساعت ۱۳ تا ۱۶ دعوت کرد.

طالبی دارستانی البته در حساب کاربری خود در توئیتر به شدت از نحوه برخورد با این تجمع کنندگان انتقاد و تاکید کرده است که کمیته حقیقت یابی برای پیگیری مساله نحوه برخورد با این بانوان تشکیل شده است. طالبی دارستانی البته در شب مذکور از اساس در تجمع حضور نداشت. او در ادبیات خود در روز‌های اخیر در حساب کاربری توئیتر خود به شدت خطوط قرمز در ارتباط با ناجا را رعایت کرده و حتی خواستار عدم انتشار آنچه «مستندات برخورد با این بانوان» خوانده، شده است.

واکنش دیگر کنایه گُنگ سید یاسر جبرائیلی است، در یک خط توئیت نوشته است که «پس گفتید ممکلت مال حزب اللهی‌ها است؟!». مشخصا این عبارت نشان می‌دهد که جبرائیلی از نحوه برخورد با این تجمع ناراضی است، اما فراتر از کنایه سربسته نیز نمی‌رود.

حمید رسایی هم چهره دیگری است که هم حمایت پررنگی از برگزاری این تجمع در مقابل مجلس داشت و خود نیز از طرق مختلف پیگیر ابلاغ این قانون بود و هم مثل همیشه برخورد با این تجمع را به «نفوذ» ربط داده است و نوشته که کسانی که با این شیوه با تجمع مقابل مجلس برخورد کردند یا بی عقل هستند یا نفوذی!

امیرحسین ثابتی نماینده مجلس دوازدهم و دوقولوی سیاسی حمید رسایی در موضوع برکناری ظریف و پیگیری ابلاغ قانون حجاب و عفاف در اسفندماه سال گذشته در میان تجمع کنندگان حاضر شد و گفت اگرچه تجمع نیاز به مجوز دارد، اما من در جواب کسانی که گفتند این تجمع غیرقانونی است گفتم وقتی بی قانونی از سطوح بالای دولت شروع می‌شود و ظریف به عنوان معاون رییس جمهور حضور دارد، غلط می‌کنند بگویند اینجا نباید تجمع شود.

ثابتی هم در شب مهم بهارستان در میان تجمع کنندگان نبود، اما بعد از اعلام خبر این موضوع دو توئیت در انتقاد از برخورد با تجمع کنندگان را ری توئیت کرد؛ مطلب محمدرضا شهبازی، مجری پرحاشیه صداوسیما و محسن مقصودی فعال رسانه‌ای جبهه انقلاب.

دو چهره مهم دیگر که در میان تجمع کنندگان حاضر شده بودند، اما واکنش خاصی به این ماجرا نشان ندادند؛ محمدتقی نقدعلی که ماجرای حضور و روایت اش از گفت‌و‌گو با رهبری حاشیه ساز شده بود و مرتضی آقاتهرانی که در میان تجمع کنندگان حاضر و از لزوم حفظ سنگر حجاب گفته بود.

علاوه بر این در روز‌های اخیر ویدئویی از گفت و گوی محمد منان رییسی نماینده مردم قم و عضو جبهه پایداری منتاشر شد که البته زمان ضبط ویدئو قبل از ایام نوروز و طبیعتا پیش از این غائله بوده است. رییسی در این گفت‌و‌گو به شدت از شعام انتقاد و مجلس را به دلیل عدم ابلاغ این قانون متهم و حتی تهدید می‌کند که با ادامه این رویه حلقه سخت نظام رویه‌ای دیگر در پیش می‌گیرد. با این وجود بعد از برخورد با تجمع کنندگان از رییسی نیز واکنش قابل توجهی دیده نشد.

به نظر می‌رسد غائله بهارستان تا مرز ورود فراجا میدان قدرت نمایی یک جریان سیاسی بوده است. حالا که پای نیرو‌های انتظامی به میان آمده کارگردان‌ها کنار کشیدند و پیاده نظام وسط میدان ماندند. شب عجیب بهارستان غایبانی داشت که حالا در موضوع واکنش نیز از مرز توئیت و کنایه فراتر نرفته‌اند.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما